Stichting Scheepvaart
Buitenland

Als u zorg nodig heeft buiten Nederland of uw woonland en u bent met verlof of vakantie, dan wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering:

  • de kosten zoals de inwoners van dat land die kosten van hun eigen verzekering terugkrijgen;
  • de kosten zoals wij die met een buitenlandse zorgverlener hebben afgesproken;
  • volledige vergoeding als u van tevoren toestemming van ons heeft gekregen om u in dat andere land te laten behandelen;
  • een vergoeding bij spoedeisende zorg van 100% van het wettelijk vastgestelde Nederlandse tarief.

Kijk voor precieze informatie in onze polisvoorwaarden.


Als u ook een aanvullende verzekering heeft, heeft u een hogere dekking in het buitenland. Samen met de basisverzekering wordt dan maximaal 200% van het wettelijk vastgestelde Nederlandse tarief vergoed.

 

Bent u als zeevarende in het buitenland voor beroepswerkzaamheden? Dan komen de kosten van zorg voor rekening van de rederij en vergoedt AZVZ niets.

Altijd het bewijs van inschrijving tonen
De voorkant van de verzekeringspas met het logo van AZVZ is geldig in Nederland. De achterkant is de European Health Insurance Card (EHIC), Deze is tijdens uw vakantie geldig in AustraliŽ, Zwitserland en alle EER-landen (BelgiŽ, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot BrittanniŽ, Hongarije, Ierland, ItaliŽ, KroatiŽ, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noord Ierland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, RoemeniŽ, SloveniŽ, Slowakije, Spanje, TsjechiŽ, IJsland, Zweden). 

 

Gaat u buiten deze landen op vakantie? Neem dan vooraf contact met ons op. Dan kunnen wij nagaan of u een extra verzekeringsbewijs nodig heeft. Heeft u tijdelijk geen verzekeringspas?  Dan kunt u uw polisblad ook gebruiken als bewijs van verzekering.

 

Voor zeevarenden geldt dat de zorgverzekering buiten Nederland of hun woonland niet geldig is als zij daar verblijven voor beroepswerkzaamheden.
 

Wonen buiten Nederland in een EER-land    

Woont u in een EER-land? Dan hebben u en uw eventuele gezinsleden in het woonland recht op vergoeding van kosten voor verstrekkingen in dat woonland. Om aan te kunnen tonen dat u recht heeft, bevelen we aan dat u zich in uw woonland inschrijft bij het plaatselijke orgaan voor de ziektenkostenverzekering als rechthebbende op verstrekkingen voor rekening van een Nederlandse zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u bij AZVZ een E-106/S1 formulier krijgen. Dit formulier moet bij het plaatselijke orgaan in uw woonland worden ingeleverd. U en uw gezinsleden kunnen daarna daar worden ingeschreven.

Het (Nederlandse) CAK stuurt voor uw gezinsleden een factuur voor de premie. Deze premie is per land verschillend, afhankelijk van de omvang van het plaatselijke pakket aan verstrekkingen in vergelijking met het Nederlandse pakket.    

 

Wonen buiten Nederland in een ander land dan een EER-land

Woont u in een ander land dan een EER-land? Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen via e-mail AZVZ@zorgenzekerheid.nl of telefoon 020-586 66 66. 

 

Noodhulp
Op de verzekeringspas staat dat u bij hulp in het buitenland contact kunt opnemen met de ANWB Alarmcentrale. Als u in het buitenland wordt opgenomen in een ziekenhuis, dan bent u verplicht om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over zorg in het buitenland kunt u ook de website van het Nationale Contactpunt (NCP) Grensoverschrijdende zorg Nederland bekijken. Vergoeding in het buitenland is gebaseerd op Europese regelgeving. Hierover leest u meer op de pagina Europese regelgeving op de website NCP Grensoverschrijdende zorg Nederland. Of lees de folder.Copyright 2006 - 2021 Stichting Scheepvaart | Powered by Archifact CMS