Stichting Scheepvaart
Buitenland

Als u zorg nodig heeft buiten Nederland of uw woonland en u bent met verlof (of vakantie) dan biedt de basisverzekering de volgende dekking:

  • dekking van de kosten zoals de inwoners van dat land die kosten van hun eigen verzekering terugkrijgen;
  • dekking van de kosten zoals wij die met een buitenlandse zorgverlener hebben afgesproken;
  • volledige vergoeding als u tevoren toestemming aan ons heeft gevraagd en gekregen om u in dat andere land te laten behandelen;
  • een vergoeding bij spoedeisende zorg van 100% van het Nederlandse marktconforme tarief.
Raadpleegt u voor precieze informatie onze verzekeringsvoorwaarden voor de basisverzekering.

Als u ook een aanvullende verzekering heeft, heeft u een verhoogde dekking in het buitenland. Samen met de basisverzekering wordt dan maximaal 200% van de Nederlandse tarieven vergoed.

Bent u als zeevarende in het buitenland wegens beroepswerkzaamheden, dan komen de kosten van zorg voor rekening van de rederij en vergoedt AZVZ niets.

Altijd het bewijs van inschrijving tonen

Uw verzekeringspas is het bewijs dat u bij AZVZ bent verzekerd. Op De voorkant met het logo van AZVZ, is geldig in Nederland. De achterkant, de European Health Insurance Card, is tijdens uw vakantie geldig in AustraliŽ, Zwitserland en alle EER-landen (BelgiŽ, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, ItaliŽ, KroatiŽ, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, RoemeniŽ, SloveniŽ, Slowakije, Spanje, TsjechiŽ, Verenigd Koninkrijk, IJsland, Zweden). 

 

Gaat u buiten deze landen op vakantie? Neem dan vooraf contact met ons op. Dan kunnen wij bepalen of u een extra verzekeringsbewijs nodig heeft.
Voor zeevarenden geldt dat de zorgverzekering buiten Nederland of hun woonland niet geldig is als zij daar verblijven wegens beroepswerkzaamheden.
Heeft u geen tijdelijk geen verzekeringspas. U kunt uw polisblad ook gebruiken als bewijs van verzekering.

 

Wonen buiten Nederland in een EER-land    

Woont u in een EER-land, dan hebben de verzekerde en zijn eventuele gezinsleden in het woonland recht op vergoeding van kosten voor verstrekkingen in dat woonland. Om dat aan te kunnen tonen, is het aan te bevelen dat deze mensen zich in hun woonland laten inschrijven bij het plaatselijke orgaan voor de ziektekostenverzekering als rechthebbende op verstrekkingen voor rekening van een Nederlandse zorgverzekeraar. Hiervoor kan de verzekerde bij zijn Nederlandse zorgverzekeraar een zogenoemd E-106 formulier krijgen. Dit formulier moet bij het bedoelde orgaan in het woonland worden ingeleverd, waarna de verzekerde en zijn gezinsleden daar worden ingeschreven.
Voor de gezinsleden komt dan van het Nederlandse verbindingsorgaan (College voor Zorgverzekeringen) een nota voor de premie voor de gezinsleden. Deze premie is per land verschillend, afhankelijk van de omvang van het plaatselijke pakket aan verstrekkingen in vergelijking met het Nederlandse pakket.
    

 

Wonen buiten Nederland in een ander land dan een EER-land

Woont u in een ander land dan een EER-land, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen met betrekking tot hetgeen hierboven staat beschreven (tel. 020-586 66 66; e-mail: info@scheepvaartnet.nl)
 
Noodhulp
Op de verzekeringspas staat vermeld dat u bij hulp in het buitenland contact kunt opnemen met de ANWB Alarmcentrale. Als u in het buitenland wordt opgenomen in een ziekenhuis, dan bent u verplicht om de alarmcentrale zo spoedig mogelijk in te schakelen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over zorg in het buitenland kunt u ook de website van het Nationale Contactpunt (NCP) Grensoverschrijdende zorg Nederland raadplegen. Vergoeding in het buitenland is gebaseerd op Europese regelgeving. Hierover leest u meer op de pagina Europese regelgeving op de website NCP Grensoverschrijdende zorg Nederland. Of lees de folder.         
Copyright 2006 - 2019 Stichting Scheepvaart | Powered by Archifact CMS