Stichting Scheepvaart
Laatste nieuws

Verandering in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen 2022
De belangrijkste veranderingen in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen vindt u in de wijzigingsfolder 2022

Zorg in het buitenland met negatief reisadvies (code oranje) niet meer vanuit de aanvullende verzekering vergoed
Vanuit de aanvullende verzekering is er vanaf 2021 geen vergoeding meer mogelijk van de zorg in het buitenland waarvoor een negatief reisadvies geldt (code oranje). Tenzij u direct terug naar huis gaat of wanneer u kunt aantonen dat het verblijf noodzakelijk was (geen vakantie). Dit geldt ook als het reisadvies tijdens het verblijf in het buitenland wijzigt van code oranje naar code rood. Bij een negatief reisadvies is er alléén dekking voor spoedeisende zorg vanuit de basisverzekering tot maximaal 100% Nederlands in de markt gebruikelijke tarief. 
 
Nieuw in 2021: betaal uw verplicht eigen risico vooruit
Is uw eigen risico niet meeverzekerd en wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan? Of verwacht u uw verplicht eigen risico helemaal te gebruiken? Betaal dan vanaf 2021 uw verplicht eigen risico van € 385,- vooruit in 10 termijnen. Dat noemen we gespreid betalen eigen risico. Uw voordeel: als u het eigen risico niet helemaal gebruikt, krijgt u het te veel betaalde bedrag gewoon terug. Lees meer over gespreid betalen eigen risico en zet tot 1 februari 2021 het gemakkelijk aan in MijnAZVZ. Zet u het hierna aan? Dan start deze regeling vanaf 2022.

Afkoop eigen risico zorgverzekering
Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt als uw zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Het wettelijk verplichte eigen risico bedraagt in 2021 € 385,-.
Een aantal werkgevers heeft het wettelijk eigen risico afgekocht. Heeft uw werkgever het eigen risico afgekocht? Dan hoeft u geen eigen risico te betalen als uw zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met AZVZ via 020-586 6666  

EHIC-app
Met de Europese Health Insurance Card (EHIC) heeft u toegang tot gezondheidszorg tijdens een verblijf in het buitenland. Als u zorg nodig heeft, wordt deze zorg verleend onder dezelfde voorwaarden als aan inwoners van dat land.  
De Europese Commissie heeft de EHIC-app beschikbaar gesteld. Deze app geeft per land (EU, EER en Zwitserland) informatie over de formaliteiten voor het inroepen van zorg met de EHIC en  in het algemeen over de zorg wordt vergoed. Informatie over de EHIC-app vindt u hier.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2006 - 2021 Stichting Scheepvaart | Powered by Archifact CMS